Over ons

De stichting

Stijn, een hardwerkende rugbyer, liep stage op de Nederlandse Antillen. Ondanks dat de Nederlandse Antillen in sommige aspecten lijkt op Nederland, zijn de verschillen zichtbaar. In de Antillen is het niet ondenkbaar om met een slok op achter het stuur te gaan zitten. Na een gezellige avond is Stijn bij een vriend in de auto gestapt zonder zijn gordel om te doen. Stijn is die nacht, 9 dagen na zijn 20ste verjaardag, verongelukt.

Waar je ook heen gaat, je zal culturele verschillen gaan ervaren tijdens je tijd in het buitenland. 9dagen20 geeft inzicht over deze culturele verschillen die je kan tegenkomen tijdens je buitenlandstage- of reis. Vanuit onze persoonlijke ervaring hebben we meegemaakt hoe je verrast kan worden tijdens je verblijf in het buitenland. Dit heeft ons geïnspireerd tot het maken van een korte documentaire waarin jongeren die naar het buitenland zijn geweest hun ervaringen delen. Een reis naar het buitenland is een geweldige ervaring, vooral vanwege de nieuwe culturen die je gaat ontdekken. Je wil meer uit je reis halen dan alleen mooie foto’s of een goed punt voor je stage.

Een groot gedeelte van onze stichting bestaat uit jong volwassenen die tot voor kort zelf studenten waren. Daardoor konden wij zelf naar de school komen om daar fysiek een presentatie te geven. Omdat de meeste van onze leden tegenwoordig een baan hebben, is die optie niet meer mogelijk voor ons. Mede door positieve reacties van studenten en docenten vinden wij dit erg jammer. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een manier om onze boodschap toch over te kunnen brengen. Om deze reden zijn wij eind 2019, in samenwerking met Yourfilm, begonnen met het maken van een korte documentaire. Wij verwachten dat deze eind dit jaar af zal zijn. 

Wie zijn wij?

Charles Poncin

Ik ben Charles Poncin, de vader van Stijn. Stijn komt uit een mooi, hecht gezin. Zijn kracht was dat hij mensen kon binden met zijn eerlijkheid, zijn oprechte interesse en zijn humor. Tijdens zijn stage op Curaçao ontwikkelde zich van jonge naar jongeman. Niemand kon voorzien dat het zo af zou lopen. Hij heeft een leuke, mooie, leerzame stage gehad. We willen studenten zo goed mogelijk voorbereiden op een mooie stage zonder rare dingen.

Etienne Koekkoek

Stijn was mijn paar maanden oudere neef, maar eigenlijk waren we bijna broers. In onze tienerjaren hadden we een tijdje hetzelfde bijbaantje in een verzorgingstehuis, we zagen elkaar vaak en sinds dat we 12 jaar oud waren rugbyde we samen. Als jongetjes begonnen we bij de Bredase Rugby Club, acht jaar later toen Stijn naar Curaçao ging waren we al onderweg om echte kerels te worden. Toen Stijn op 14 februari 2014 verongelukte was dit een enorme klap, maar daarom zet ik mij graag in voor Stichting 9dagen20.

etienne
Bram 9d20

Bram Verheijen

Stijn is mijn schoonbroer en ik heb presentaties gegeven voor stichting 9dagen20. Ook denk ik mee met de algehele processen binnen de stichting en werk ik deze mee uit.

Lisette Poncin

Ik ben Lisette Poncin, ik ben de moeder van Stijn. Ik ben gedreven om via onze stichting jonge reizigers te motiveren zich meer te verdiepen in andere culturen. Dit naar aanleiding wat met Stijn gebeurd is. Je moet als student /reiziger vooral genieten van je buitenland ervaring en niet voor vervelende situaties komen te staan die je niet had voorzien. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is het goed dat je je bewust bent van de verschillen. Daar gaan we voor, zodat je een mooie ervaring krijgt waar je goed op terugkijkt.

foto voor CV
Anky 9d20

Anky Poncin

Ik ben de zus van Stijn en medeoprichter/bestuurslid van stichting 9dagen20. Namens 9dagen20 heb ik onder andere presentaties gegeven.

Eva Louwers

foto Eva
Lars

Lars Koopmans

Stijn was een van mijn beste vrienden. Binnen de stichting ben ik een van de bestuursleden en hou ik mij bezig met het beheer van de website.